Česta pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na neka od najčešćih pitanja

1. Na koji način mogu dostaviti tekst na prijevod?

Tekst koji je potrebno prevesti možete dostaviti putem obrasca za upit, elektroničke pošte, pošte ili osobno. Termin za osobnu predaju dokumenata potrebno je unaprijed dogovoriti telefonskim putem.

2. U kojem roku će prijevod biti napravljen?

Sve prijevode nastojimo isporučiti u najkraćem mogućem roku. On ovisi o količini i složenosti teksta koji se prevodi, ali i ostalim prethodno preuzetim narudžbama. Rok isporuke prijevoda uvijek unaprijed dogovaramo s klijentima. O svim nepredviđenim okolnostima koje bi mogle uzrokovati kašnjenje, a za koje prevoditelj nije unaprijed mogao znati te ne može na njih utjecati, obavještavamo odmah po njihovom nastanku.

3. Koliko košta prijevod?

Za obračun količine teksta koristi se kartica teksta. Kartica i stranica teksta nisu jednaki pojmovi. Kartica sadrži točno određen broj znakova (1500, uključujući razmake), dok broj znakova koji stane na stranicu teksta ovisi o veličini slova, proredu, marginama, itd. Zbog toga je preporučljivo prilikom slanja upita dostaviti i tekst koji je potrebno prevesti. Samo tako ćemo moći dati točnu ponudu koja će odgovarati stvarnoj količini teksta.

4. Mogu li poslati tekst koji sam sam/a preveo/la da ga pregledate i po potrebi ispravite pogreške?

Možete. U tu svrhu možete zatražiti našu uslugu lekture, koja uključuje uklanjanje gramatičkih i pravopisnih pogrešaka i stilističko uređivanje teksta. Lekturu je moguće napraviti samo ako je kvaliteta prijevoda zadovoljavajuća. Ako je potrebna dublja intervencija u tekst, lektura nije dovoljna, nego je tekst potrebno ponovno prevesti. U svakom slučaju, prije preuzimanja narudžbe napravit ćemo stručnu procjenu napravljenog prijevoda i dati svoju preporuku o daljnjim koracima kako bi krajnji rezultat bio što kvalitetniji.

5. Kako mogu platiti? 

Sve naše usluge plaćaju se bezgotovinski, uplatom na naš transakcijski račun. Ako drugačije nije dogovoreno, usluga se plaća djelomično ili u potpunosti avansno, prije isporuke prijevoda, na temelju dostavljene i prihvaćene ponude. U slučaju djelomičnog avansnog plaćanja, preostali se iznos plaća na osnovi izdanog računa koji se uručuje zajedno s izvršenom uslugom.